Sastojci potrebni za pripremu:
*1/2 litre mleka
*1/3 kvasca
*4 jaja
*2 kašike šećera
*Ulje, brašno, so
*Limun
Priprema: Trećinu kockice kvasca otopiti u malo tople vode i sipati u pola litre mlakog mleka, zatim dodati brašno toliko da testo bude malo gušće, 2 kašike šećera i na vrh noža soli. Ostaviti da testo nadođe. Nakon toga dodati dobro umućena jaja, 4 kašike ulja i narendanu limunovu koru. Dodati još brašna i drvenom kašikom mešati dok testo ne počne da se odvaja od vangle i kašike. Uvaljajte ga u loptu i razvijte koru debljine dva prsta. Čašom vaditi krofne, ostaviti da odstoje nekih 15tak minuta i pržiti u zagrejanom ulju. Gotove krofne pospite prah šećerom.
Prijatno!
Autor teksta: M.T
Pogledajte više iz kategorije: Poslastičarnice