Hotel Vojvodina pored toga što ima dugu tradiciju u hotelijerskoj delatnosti takođe je nadaleko čuven i po svojoj kuhinji. Restoran hotela Vojvodina u svojoj ponudi ima brojne specijalitete kojima nisu oduševljeni samo stranci koji u hotelu borave nego i sami Novosađani koji sa svojim porodicama vrlo često bivaju gosti nešeg restorana.
Ovom prilikom vam predstavljamo jedan od specijaliteta naše kuhinje.
PUNJENI SVINJSKI RAŽNJIĆ
SASTOJCI:
- svinjski lax kare – 180 g
- šunkarica – 60 g
- trapist sir – 60 g
- slanina – 60 g
- pomfrit – 150 g
- bareni pirinač – 30 g
- miks barenog povrća – 30 g
- tikvice – 20 g
- crni luk – 20 g
- šampinjoni – 10 g
- so
- biber
- zelena salata i peršun za dekoraciju
NAČIN PRIPREME:
Svinjski lax kare iseći na 3 jednaka medaljona. Svaki medaljon rastući pomoću tučka, posoliti i pobiberiti a zatim puniti sa šunkaricom i sirom. Nakon toga umotati i stavljati na žicu od ražnjića. Između svakog ražnjića se stavlja komad slanine. Tako pripremljen ražnjić se stavlja da se peče.
Zatim se priprema prilog, bari se povrće, bari se pirinač, griluju se tikvice, šampinjoni i crni luk. Sve to se servira na tanjir na koji je pre toga stavljen list zelene salate. Uz to se kao prilog stavlja i pomfrit. Preko ražnjića se narenda sir kada bude gotov i servira se na tanjir pored priloga.
Pratite našu fejsbuk stranicu
https://www.facebook.com/vojvodinahotelnovisad
Autor teksta – HOTEL VOJVODINA, Novi Sad
Povezani tekst sa: Čika Jova Zmaj stek, Šnit kolač
Pogledajte više iz naše kategorije: HOTEL VOJVODINA, TURIZAM I UGOSTITELJSTVO