Kora:
2 šolje brašna (šolja od 200ml)
2 šolje šećera
½ šolje ulja
2 šolje jogurta
2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice kakaa
Preliv:
10 kašika šećera
10 kašika mleka
100g maslaca
100 g čokolade
1 kašika ruma (ukoliko volite rum može i više :D)
Priprema: Staviti brašno, sodu bikarbonu i kakao u posudu za mućenje, dodati šećer i dobro promešati. Postepeno sipajte jogurt dok mutite, i na kraju dodajte ulje. Mutiti mikserom sve dok masa ne postane glatka.
Posudu za pečenje obložiti papirom za pečenje i sipati masu.
Peći na 220 stepeni oko 30 minuta.
Dok se kolač peče napravite preliv.
Na laganoj vatri stavite maslac, mleko šećer, čokoladu i po želji rum i mešajte brzo dok se istopi i dok ne dobije fini gusti preliv.
Uživajte!
Autor teksta: M.T.
Pogledajte iz kategorije: Poslastičarnice