Potrebno je 250 grama junećeg filea odležalog u marinadi od začinskog bilja, zatim 30 grama parmezana rendanog, svez bosiljak, morska so, biber mleveni, glazirani pirinač, kuvano povrće.
Biftek koji je prethodno odležao u marinadi izvaditi i ocediti od ulja, zatim ga staviti na zagrejani roštilj. Začiniti sa morskom soli i svežim biberom. Biftek treba peći sa jedne i sa druge strane, istovremeno izrendati parmezan i posuti po roštilju da se zapeče sa jedne i sa druge strane, i tako zapečen staviti u kalup i formirati korpicu za biftek.
Srednje pečen biftek servirati na podlozi od grilovane jabuke i preko njega staviti korpicu i dekorisati sa listovima svežeg bosiljka i cherry paradajzom.
Uz biftek u korici od krispi parmezana kao prilog preporučujemo bareno povrće i glazirani pirinač.
Ovo je samo jedan od specijaliteta koje možete probati u restoranu Afeliu koji se nalazi u sklopu Heritage hotel Beograd.
Prepustite se timu kuvara na čelu sa Banetom Letićem da vam trenuci u restoranu i hrana ostanu u sećanju!