Iako crveno vino ima veće blagodeti po zdravlje, iz razloga što se za preradu i pravljenje ovog vina koristi celo zrno grožđa, a upravo u koži se nalaze antioksidanti, belo vino takođe ima svojih prednosti. Ono je takođe bogato antioksidantima koji se nalaze u svim vrstama grožđa, ali i kalijumom, fosforom i fluoridima.
Belo vino je korisno za poboljšanje zdravlja pluća, a isto kao i crveno vino – sprečava nastanak raka dojke. Takođe, dobro je za snižavanje visokog pritiska, jer sadrži neke vrste polifenola koji utiču na sniženje lošeg holesterola.
Grožđe za proizvodnju belog vina je finije obrađeno I za svetlija pića generalno se ne upotrebljava mnogo hemikalija, pa belo ima manje nečistoća od crvenog vina I pomaže u sprečavanju glavobolje, mučnine, a čak I ako preterate u konzumiranju ovog pića – razdražljivost I mamurluk nisu toliko prisutni kao kod crvenog vina.
Pogledajte više iz kategorije: Vinarije, Vinoteke, Hrana i piće