Priprema hrane zahteva dosta vremena pogotovo danas u ovom brzom ritmu života. Kad vam se iznenada najave gosti ili vam se možda u kasnim satima gricka nešto hrskavo i ukusno, evo rešenja. Perece sa pivom i topljenim sirom su prava poslastica 😀
Ovo morate da probate. Lako i jednostavno se prave, a kombinaciji topljenog sira sa hrskavim perecama niko ne može odoleti.
Potrebni sastojci:
-350gr kačkavalja (narendati)
-2 kašike gustina
-450gr testa-preporučuje se klasično testo za picu
-1/2 šolje piva
-5 šolja vode
-60g sode bikarbone
-1 jaje
Sipajte pivo u dublji tiganj i staviti na umerenoj vatri. Narendani kačkavalj pomešati sa gustinom, a zatim sipati u tiganj. Testo pripremite i razvucite u koru. Seći po želji. Kada se otopi kačkavalj i masa se sjedini, dodavati po kašičicu ove smese na svaki komad testa i oblikujte ga po želji.