Sastojci koji su potrebni za pripremu:
-200gr mlevenog keksa
-150gr bademov puter ili kikiriki puter
-50gr šećera u prahu
-1 kašika ruma.
Čokoladna glazura:
-100gr crne čokolade
-25 gr maslaca
-3 – 4 kašike mleka.
Uputstvo za pripremu: Mleveni keks, šećer u prahu i bademov puter promešajte sa kašikom ruma. Masa će biti dosta tvrda, s toga se kuglice malo teže prave. Kada napravite kuglice (poželjno je da budu nepravilnog oblika), istopite čokoladu na pari. Dodajte kašiku putera, promešajte i na kraju dodajte mleko. Mešajte dok se glazura ne sjedini i bude glatka. Spuštajte kuglice u čokoladi, ali vodite računa da jedan deo kuglice ostane nepokriven.
Ostavite kuglice da se stegnu kako bi ih lakše prebacili u korpice.
*Od ove smese ispadnu oko 30 kuglica, zavisno od veličine. Moj savet je da odmah duplirate sastojke jer su ovi kolačići neodoljivi.
*Bademov puter možete sami napraviti. Propržene bademe stavite u blender, trebate dobiti glatku smesu. Zahvaljujući masnoći koju sadrži badem masa će postati glatka.
Kesteni su sitni kolači koji će oduševiti vaše goste.